DSS: Srbija nad provalijom, a ne Himalajima

DSS ocenila da se Srbija, nakon dobijanja zvanične potvrde o neraskidivosti ulaska u EU i priznanja Kosova nalazi pred provalijom, a ne pred Himalajima.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.02.2018.

13:48

DSS: Srbija nad provalijom, a ne Himalajima

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na direktne atake na integritet države, prvi put je odgovorio nedvosmislenim i otvorenim iznošenjem spremnosti da se odrekne Kosova i Metohije, rečima 'da li su to za nas lake prepreke? Nisu, kao Himalaji su, ali ne bismo bili prvi koji su se popeli", navodi DSS.

DSS ujedno ocenjuje i da se "Srbija ne nalazi pred Himalajima, već pred provalijom".

DSS dodaje da je Han srpskom predsedniku i javnosti poručio da "Srbija mora da reši i primeni pravno obavezujući sporazum sa Kosovom, a da je EU tu da pomogne kao i u rešavanju drugih graničnih pitanja sa drugim susedima".

U strategiji proširenja Evropske komisije, kako dodaje DSS, stoji da je zaključivanje tog sporazuma "ključno i hitno" - "jasno i glasno uslov za Ulazak u EU je priznavanje nezavisnosti, sporazum o razgraničenju i granici i to hitno".

Prema oceni DSS, odluke koje će biti donete ove i naredne godine opredeliti budućnost Srbije i srpskog naroda.

DSS navodi da je uverena, budući da će konačna odluka o sudbini Kosova biti doneta na referendumu, da će neodgovorna politička elita na vlasti i u opoziciji, svi evrofanatici i evroatlantski lobisti, biti suočeni sa nepristajanjem gradjana na davanje pokrića nacionalnoj izdaji i samoponištenju Srbije.

DSS je u saopštenju dodala da je bilo potrebno 10 godina da tvrdnje te stranke o neraskidivosti procesa ulaska u EU i priznavanja nezavisnosti Kosova dobije punu zvaničnu potvrdu, Strategijom proširenja EU na Zapadni Balkan i izjavama predsednika Srbije i komesara EU Johanesa Hana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: