Jordanski kralj ponovio da nije saglasan sa Trampom

Jordanski kralj Abdulah izjavio je da istočni Jeruslim treba da postane palestinska prestonica.

Izvor: B92

Nedelja, 28.01.2018.

23:23

Jordanski kralj ponovio da nije saglasan sa Trampom
EPA/AMEL PAIN

On je time naglasio razlike sa administracijom američkog predsednika Donalda Trampa o izraelsko-palestinskom sukobu.

Abdulah Drugi je govorio o istočnom Jerusalimu na sastanku sa nemačkim predsednikom Frankom-Valterom Štajnmajerom, koji je takođe izrazio zabrinutost zbog Trampove odluke da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela.

"Mislim da su naši stavovi o Palestini i Jerusalimu vama dobro poznati. Verujemo u dvodržavno rešenje, sa (istočnim) Jerusalimom kao prestonicom za Palestince", rekao je jordanski kralj predsedniku Nemačke.

Predsednik Nemačke, koji se nalazi u poseti Jordanu i Libanu, rekao je u intervjuu za jordanski list Al-Ghad da postoje dobri razlozi da se dovede u pitanje teorija da bi jednostrano priznanje Jerusalima kao glavnog grada Izraela doprinelo konsolidaciji mira na Bliskom istoku.

Štajnmajer je rekao da su stubovi nemačke pozicije o izraelsko-palestinskom sukobu potreba da se očuva status svetih mesta, kao i da se pregovorima dođe do rešenja o konačnom statusu Jerusalima, u okviru dvodržavnog rešenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: