"Policija blokirala bolnicu, a porodilište nije završeno"

Opozicioni odbornici u čačanskoj Skupštini ocenili su da je otvaranje nezavršenog porodilišta i angio-sale u bolnici bilo "marketinški trik vladajuće stranke".

Izvor: B92

Četvrtak, 21.12.2017.

17:33

Getty Images

Oni su dodali da je bolnica bila tog dana "pod opsadnim stanjem" zbog prisustva velikog broja policajaca.

Predsednik opozicione grupe građana "Za napredniji Čačak" Aleksandar Radojević, koji je lekar u čačanskoj bolnici, rekao je novinarima da ni porodilište, ni angio-sala još ne rade jer su nezavršeni.

On je negodovao zato što je policija "blokirala" krug bolnice na dan svečanog otvaranja, 18. decembra, čemu su, pored rukovodstva Čačka, bolnice i čačanskih privrednika, prisustvovali ministri zdravlja i pravde, Zaltbor Lončar i Nela Kuburović.

Radojević je ukazao da je tog dana u bolnici bilo za dve trećine manje pregleda nego što je uobičajeno i da mnogi pacijenti nisu mogli da prime redovnu terapiju.

"Ceremonija otvaranja je bila i prošla, a ono što ostavlja gorak ukus u ustima je blokada pristupa pacijentima, lekarima i osoblju bolnice. Bili su prisutni policajci sa uključenim rotacionim svetlima na svim prilazima, i ono što mogu da kažem da je tog dana u bolnici bilo za dve trećine manje pregleda nego što je uobičajeno", rekao je Radojević novinarima u skupštinskom holu.

On je ocenio da je ministar zdravlja trebalo da vidi pravo stanje čačanske bolnice, a ne "našminkano".

Predsednik opozicione odborničke grupe Dveri Alekandar Tanasković ocenio je da je otvaranje nezavršenog porodilišta i angio-sale bio "providan marketing" i da je to "postalo smešno i odurno građanima".

"To je još jedan način kako radi Srpska napredna stranka (SNS). Potpuno je suludo da vi otvorite angio-salu ako znate da nećete imati stručnjake u sledećih godinu do godinu i po dana", rekao je Tanasković novinarima.

"Sve se svelo na goli marketing i partijsko reklamiranje SNS-a kako se nešto dešava u Čačku, a u stvari se ništa ne dešava", rekao je Tanasković i osudio "zatvaranje kruga bolnice", "blokadu bolnice od strane policije" i vraćanje građana kojima nisu pružene usluge.

Predsednik opozicione odborničke grupe Nove Srbije Vladica Gavrilović ocenio je da je otvaranje nezavršenog porodilišta i angio-sale "politički marketing koji je kontraproduktivan za vlast".

"Otvaranje nezavršenog porodilišta i angio-sale pretvorilo se u opsadno stanje. Nismo mogli da prođemo od policije, sve je bilo blokirano. Mislim da nam ne treba takav vid političkog marketinga, i SNS treba da shvati da je to više kontraproduktivno", rekao je Gavrilović novinarima.

Rekonstruisano porodilište i nova angio-sala u čačanskoj bolnici svečano su otvoreni u ponedeljak, kada je ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio da će porodilište početi da radi oko 10. januara, do kada bi trebalo da bude nabavljena oprema.

U Čačku su na vlasti koalicija SNS, Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke Srbije, a u opoziciji su Dveri, Nova Srbija i grupa građana "Za napredniji Čačak".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: