MUP: Neistine Božovića, uhapšen osumnjičeni za pretnje

Državni sekretar MUP Dijana Hrkalović kaže da su neistinite tvrdnje Balše Božovića da policija ništa ne preduzima povodom pretnji smrću poslanici Mariniki Tepić

Izvor: B92

Četvrtak, 14.12.2017.

17:16

MUP: Neistine Božovića, uhapšen osumnjičeni za pretnje
Tanjug, arhiva

Ona je podsetila da je policija pre nedelju dana uhapsila osumnjičenog koji je toj poslanici uputio pretnje.

"Takođe, moram da naglasim da je do sada uhapšen veći broj osoba zbog pretnji opozicionim političarima. Nijedno takvo krivično delo nije prošlo bez policijske istrage", rekla je Hrkalović u izjavi za javnost.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, naglasila je ona, uvek reaguje, bilo da se preti političarima, novinarima ili drugim građanima, a tako će biti i u narednom periodu.

"U brojnim slučajevima su protiv osumnjičenih podnošene krivične prijave, a u nekim situacijama je tužilaštvo procenilo da ne postoje elementi krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti", napomenula je državna sekretarka.

Kada je reč o ispisanim grafitima u Beogradu, u kojima se preti poslanici Mariniki Tepić, navela je Hrkalović, policija je i u tom slučaju, po nalogu nadležnog tužilaštva, "odmah započela predistražne radnje i trenutno se radi na identifikaciji osoba koje su počinile to krivično delo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: