Jeremić tužio Informer: I njima je jasno...

Prvo ročište u privatnoj tužbi lidera Narodne stranke Vuka Jeremića protiv dnevnog lista Informer održano je u Višem sudu u Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.11.2017.

12:02

Jeremić tužio Informer: I njima je jasno...
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Naredno je zakazano za kraj marta kada bi svoj iskaz trebalo da iznese predstavnik tog lista.

Nakon ročišta, Jeremić je novinarima ispred suda rekao da je to tek drugi put da je za 42 godine ušao u sud, ali da ovaj put to nije mogao da izbegne jer nije želeo da ignoriše sve, kako je rekao, laži koje je taj list izneo protiv njega u kampanji za predsedničke izbore.

"Bilo je to vrlo neprijatno podsećanje. Od toga da sam povezan sa islamskim teroristima, u istom dahu kada sam povezan sa Sorošem i NATO. Da sam umešan u ubistva ljudi, da sam pokušavao da zatrpam Topčider da bih sakrio tragove zloćina nad gardistima, do toga da sam kupovao tabloide, poslanike i tražio keš od tajkuna. To je kumulativna tužba... zbog neprihvatljivog rečnika, sa one strane civilizacije", rekao je Jeremić.

On je rekao da na današnjem ročištu nije doneta nikakva odluka već je za 22. mart zakazano davanje iskaza predstavnika Informera.

Jeremić je rekao da je tužio Informer jer je želeo da ukaže na, kako se izrazio, poseban društveni fenomen i na sve ono što ne valja u javnoj komunikaciji a izlazi na stranicama tog lista.

On je izrazio uverenje da će dobiti taj proces, "jer je jasno da nije islamski terorista", i najavio da će polovinu novca uplatiti u humanitarne svrhe a drugu polovinu za pomoć slobodnim medijima.

Jeremić je rekao da su mu zastupnici Informera postavljali pitanja "tehničkog karaktera", odnosno da nisu osporavali njegovu tužbu.

"I njima je jasno da je stvar potpuno neistinita. To je sastavni deo poslovnog modela takvih tabloida i oni znaju kada napišu neistinu da će biti u situaciji da će izgubiti parnicu i da će platiti kaznu i to je takav poslovni model", rekao je Jeremić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: