Trudo: Kanada će uvek biti uz Kosovo

Premijer Kanade Džastin Trudo je izjavio da će Kanada "uvek biti uz Kosovo", saopštio je iz kabinet predsednika Kosova Hašima Tačija koji je u poseti toj zemlji

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2017.

14:20

Trudo: Kanada će uvek biti uz Kosovo
Foto: Gettyimages

Tokom sastanka s kanadskim premijerom, predsednik Kosova Hašim Tači je rekao da će Kosovo "uvek biti zahvalno Kanadi zbog podrške Kosovu".

"Zahvalni smo za podršku izbeglicama tokom rata, ali i za podršku u izgradnji naše slobodne i demokratske države i njene konsolidacije u svetu", rekao je Tači i dodao da je Kanada "strateški partner Kosova".

Kosovski predsednik je rekao da "Kosovo može mnogo da nauči iz iskustva Kanade o izgradnji multikulturalnih i inkluzivnih društava".

"Delimo iste principe i vrednosti. Možemo da naučimo iz iskustva Kanade o izgradnji i promovisanju tih vrednosti", rekao je Tači.

Tači se sinoć sastao i sa generalnom guvernerkom Kanade Džuli Pajet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: