Zaev: MKD i Srbija imaju potrebu za mirom i stabilnošću

Premijer Makedonije Zoran Zaev ocenio je da Makedonija i Srbija imaju potrebu za mirom i stabilnošću u svojim državama, regionu i svetu.

Izvor: B92

Utorak, 21.11.2017.

07:12

Zaev: MKD i Srbija imaju potrebu za mirom i stabilnošću
Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

Kako kaže, to se može postići rešavanjem svih pitanja kroz dijalog.

"Ubeđen sam da postoji opredeljenost i kod rukovodstva Srbije, kao i kod nas, da se sva pitanja rešavaju na miran način, kroz dijalog, mudro i sa osećanjem odgovornosti", kazao je Zaev u intervjuu za “Politiku”.

On je rekao da se budućnost naroda Makedonije i Srbije može graditi na temeljima bogate istorijske i kulturne prošlosti koja spaja dve zemlje.

"Ti odnosi mogu da se nadgrađuju i unaprede. Svaka ideja, predlog ili korak koji vode ka ovim ciljevima vredni su da se razmotre", ocenio je Zaev.

Predsednik Vlade Makedonije poručio je građanima Srbije da "hrabro i odvažno brane prave demokratske vrednosti kako bi obezbedili budućnost svojoj generaciji i onoj koja dolazi".

"Prenosim vam iskrene, prijateljske pozdrave građana Makedonije koji su otvoreni da zajedno koračamo ka prosperitetu, napretku i razvoju", izjavio je Zaev.

Premijer Makedonije Zoran Zaev boravi u poseti Beogradu, a sastao se sa premijerkom Anom Brnabić na zajedničkoj večeri, dok će danas razgovarati ponovo sa premijerkom Brnabić i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: