SPS: Vlast posvećena problemima, ne stranačkim interesima

Funkcioner SPS Đorđe Milićević izjavio je da ta stranka podržava odluku SNS da sa beogradskim izborima ne budu održani vanredni parlamentrni izbori.

Izvor: B92

Subota, 18.11.2017.

16:35

SPS: Vlast posvećena problemima, ne stranačkim interesima

Milićević je agenciji Beta rekao da takva odluka Srpske napredne stranke pokazuje da je vladajuća koalicija posvećena Srbije i rešavanju problema, a ne stranačkim interesima.

"Smatramo da je ta odluka ozbiljna odgovorna i državotvorna. Srbija nastavlja put prosperiteta napretka i stabilnosti iako bi eventulani vanredni parlamentarni izbori svakako bili interes stranaka vladajuće koalicije, ova odluka potvrđuje da je vladajuća koalicija posvećena Srbiji, rešavanju problema, interesima budućnosti, a ne političkih stranaka, rejtinzima i popularnosti", kazao je Milićević.

On je naveo da SPS pozdravlja i odlučnost i opredeljenost za nastavak reformskih procesa definisanih 2014. godine koji nemaju alternativu, bez obzira na svakodnevne pokušaje da se umanji i obezvredi rad i rezultati rada Vlade Srbije, kao i rad i rezultati rada Skupštine Srbije.

"Vlada i Skupština Srbije ne treba da gube vreme već da ostanu posvećeni poslu za koji su preuzeli odgovornost jel tako rade u najboljem interesu građana", kazao je Milićević.

Upitan o nastupu na beogradskim izbori on je rekao da će o njima razgovarati unutar stranke i sa koalicionim partnerima i da će doneti adekvatnu odluku.

“Više je nego jasno da sadašnja vlast u Beogradu nema alternativu, a sve one opozicione stranke koje pozivaju OEBS da prati izbore najpre bi trebalo da znaju da oni imaju svoje predstavnike u svim izbornin telima, ponekad i u većini, kao što je bio slučaj na nedavno održanim predsedničkim izborima i to zapravo najviše govori o njima", naveo je Milićević.

On je kazao da je OEBS i do sada pratio izbore u Srbiji i da u zahtevu opozicije da to OEBS čini i na predstojećim beogradskim izborima nema ništa novo, osim što, dodao je, "posle debakla opoziciji na izborima novi krivac ovoga puta bi mogao da bude i OEBS".

Milićević je kazao i da su priče o zloupotrebi u biračkim spiskovima samo još jedna u nizu provokacija opozicije koja pokazuje elemenatrno nepoznavanje činjenica i politikanstvo u nameri da dezinformišu javnost.

"Suština je zapravo u tome da opozicija i dalje nastavlja da traga za razlozima kako bi unapred opravdali svoj izborni debakl u Beogradu", ocenio je Milićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: