Šekularac na saslušanju u roku od 48 sati

Dejan Šekularac, osumnjičen kao pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića, biće saslušan kod sudije za prethodni postupak Višeg suda u roku od 48 sati.

Izvor: B92

Petak, 17.11.2017.

12:00

Šekularac na saslušanju u roku od 48 sati
Thinkstock

Šekularac se juče predao policiji na beogradakom aerodromu “Nikola Tesla” nakon čega je lišen slobode i sproveden u pritvor.

Sud je naveo da je danas zvanično obavešten o njegovom hapšenju.

Šekularac nije na optužnici protiv Šarićeve grupe, pošto je protiv njega prekinuta istraga, jer je bio nedostupan pravosudnim organima Srbije, a istraga je danas ponovo aktivirana.

On će biti prvo saslušan kod sudije za prethodni postupak Specijalnog suda, jer je protiv njega pokrenuta istraga po starom Zakonu o krivičnom postupku, odnosno pre tužilačke istrage.

Sudija za prethodni postupak će odlučiti o nastavku istrage i eventualno određivanju pritvora Šekularcu.

Šekularac, poreklom iz Bijelog Polja, za kojim je tragao Interpol zbog sumnje da je u saradnji sa Darkom Šarićem švercovao velike količine narkotika iz Južne Amerike, predao se i pre dve godine crnogorskoj policiji. Za Šekularcem je poternicu raspisao Interpol Argentine.

Prošle sedmice predala su se još dva Šarićeva saradnika nakon višegodišnjeg skrivanja zbog kojeg im se sudilo u odsustvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: