"Nestranačka" poslanica Dubravka Filipovski pristupila SNS

Dubravka Filipovski pristupila je danas SNS, te je tako poslanička grupa vladajuće većine u Skupštini Srbije postala jača za još jednog člana.

Izvor: B92

Petak, 17.11.2017.

13:15

Tanjug, arhiva

Dubravka Filipovski je pre deset meseci istupila iz Nove Srbije u kojoj je provela 13 godina, zbog toga što je NS odlučila da izađe iz vladajuće koalicije i da podrži predsedničkog kandidata Vuka Jeremića.

U Skupštini Srbije imala je status nezavisne poslanice.

Poslanik SNS Vladimir Orlić rekao je da je Dubravka Filipovski izabrana za narodnog poslanika sa izborne liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", da je među najaktivnijim poslanicima u ovom skupštinskom sazivu.

"Zajedničkim snagama mi ćemo nastaviti da zastupamo politiku zahvaljujući kojoj smo postali narodni poslanici", rekao je Orlić novinarima u Skupštini Srbije i dodao da je Dubravka Filipovski primer političke principijelnosti, ozbiljnog i odgovornog odnosa prema državi i društvu.

Ona je navela da je odlučila da i zvanično pristupi SNS, zbog toga što je izabrana na listi "Aleksandar Vuičić - Srbija pobeđuje" i zato je prethodnih godina zastupala političke stavove i interese koje deli vladajuća koalicija.

"Za mene je SNS garant političke i ekonomske stabilnosti u Srbiji, garant očuvanja nacionalnih interesa Srbije i sprovođenja reformi. Prethodnih godina SNS je podela najveći teret. Donete su teške odluke, koje su uvek bile u interesu građana Srbije, a predsednik Aleksandar Vučić je domaćoj i međunarodnoj javnosti uvek govorio samo istinu", naglasila je Dubravka Filipovski.

Ona je dodala da želi da zajednički nastave da se bore da Srbija više nikada ne bude egzistencijalno ugrožena, kao što je bila 2012. godine. "Državotvornost koju ima SNS za mene je veoma važna zbog očuvanja nacionlnog i kulturnog identiteta svih građana Srbije", zaključila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: