Popović: Tužiću KRIK, hoće da naruše moj ugled

Ministar bez portfelja Nenad Popović najavio je da će tužiti novinare istraživačke mreže KRIK.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 07.11.2017.

14:06

Popović: Tužiću KRIK, hoće da naruše moj ugled
Foto: Tanjug, arhiva

On je istakao da oni “drugi dan zaredom objavljuju lažne informacije o njemu“ i u saopštenju je naveo “lažne tvrdnje zbog kojih se odlučio na tužbu“.

Podsetimo, ime ministra se našlo na spisku ličnosti koje su umešane u aferu “Rajski papiri“, a u vezi sa kompanijama registrovanim na “ofšor destinacijama“.

Pročitajte još: U "Rajskim papirima" jedan ministar i biznismeni iz Srbije

Popović je naveo da je cilj iznošenja “lažnih informacija“ da se naruši njegov ugled i da se diskredituje kao političar i nosilac državne funkcije.

U saopštenju je naveo da je laž optužba da ima kompanije u ofšor zonama, što je, kako kaže, kasnije ispravljeno.

Takođe, napisao je da je KRIK izrekao tvrdnju da je agencija Eplbi odbila da za njega uradi predlog prenosa kompanija u ofšor zone iz "Rajskih papira".

“KRIK je naveo da Eplbi to nije uradio jer sam ocenjen kao rizičan klijent zbog 'kontroverznih poslova u Rusiji'. To je ordinarna laž. Eplbi je napravio taj predlog i naplatio tu uslugu mojoj konsultantskoj kući PWC i meni. Ali taj predlog nikada nisam realizovao“, stoji u saopštenju.

Popović navodi i da je KRIK izneo “lažnu tvrdnju da on ima kompaniju u ofšor zoni na Britanskim devičanskim ostrvima.

“To je treća laž. Sve moje kompanije su, kao što sam i naveo, na današnji dan registrovane na teritoriji Evrope i Rusije i to je podatak koji lako može da se proveri", navodi Popović.

O svemu navedenom je, kako ističe, u zakonskom roku informisao sve nadležne državne organe Republike Srbije.

"Zbog laži koje je KRIK izneo o meni, a koje su povredile moju čast i ugled u Srbiji i inostranstvu, tužiću novinare KRIK-a, a sav novac koji dobijem od presude uplatiću na račun ustanova za zbrinjavanje dece bez roditeljskog staranja", rekao je ministar Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: