Prevozili migrante u kombiju bez prozora i sedišta

Viši javni tužilac u Zrenjaninu otvorio istragu protiv sedam osoba zbog sumnje da su učestvovali u prevozu ilegalnih migranata preko teritorije Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.10.2017.

13:46

Prevozili migrante u kombiju bez prozora i sedišta
Ilustracija, Tanjug-AP

Istraga je otvoreno protiv A.Z. i D.C. iz Zrenjanina, B.R. i S.J. iz Đale, S.J. i V.K. iz Kikinde i L.K. iz Srpskog Krstura.

Kako se navodi u saopštenju tužioca Zorana Đurana, osumnjičeni se terete da su 20. oktobra omogućili nedozvoljen tranzit kroz Srbiju, tako što su organizovali prevoz 17 ilegalnih migranata kombijem bez sedišta i prozora, i na taj način ugrozili njihov život i zdravlje.

Od 17 migranata dvojica su maloletna lica, a jedan od njih uzrasta od 10 godina.

Nakon saslušanja osumnjičenih, Viši javni tužilac u Zrenjaninu je predložio određivanje pritvora protiv osumnjičenih zbog krivičnog dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenja ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: