Todorić: Izvinjavam se svima koji zbog mene trpe torturu

Ivica Todorić oglasio se nedugo nakon što mu je sudija zagrebačkog Županijskog suda odredio istražni pritvor i izvinio se svima koji zbog njega trpe torturu.

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2017.

22:40

Todorić: Izvinjavam se svima koji zbog mene trpe torturu

"Političkoj samovolji pravna je država odlukom o odbacivanju zahteva za određivanje pritvora za Agrokorove menadžere u prekjučerašnjoj predstavi stala na kraj. Izvinjavam se svim časnim ljudima koji su, zbog političkog progona mene, morali da prožive ovu sramotnu torturu", naveo je on na svom blogu.

Zbog svih njih, dodaje Todorić, neće prestati da se bori za istinu koja će "razobličiti ovu montiranu političku kampanju i sve njene aktere".

On tvrdi i da su hapšenja koja su dogovorena na subotnjem sastanku u kabinetu premijera Plenkovića, a kojem su prisustvovali i ministri Božinović i Dalić i predsednik Sabora Jandroković, sada i pravno postala izrugivanje pravnoj državi i iskazivanje političke samovolje i nastavak političkog nasilja kako bi se prikrio vlastiti kriminal koji je doneo neustavni Lex Agrokor.

Istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu odbio je večeras predlog tužiteljstva za pritvaranje svih 12 uhapšenih u slučaju Agrokor, te će oni biti pušteni na slobodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: