Sirija: Turska postavlja osmatračnice u Idlibu

Vojska Turske saopštila je da je započela postavljanje osmatračnica u severoistočnoj sirijskoj provinciji Idlib.

Izvor: B92

Petak, 13.10.2017.

19:09

Sirija: Turska postavlja osmatračnice u Idlibu
Foto: Freeimages.com

Ova akcija,kako navodi Rojters, izgleda pokrenuta je u cilju zaustavljanja milicije sirijskih Kurda, navodi Rojters.

Turska navodi da je njena operacija na tom području, zajedno sa grupama sirijskih pobunjenika koje podržava, deo sporazuma postignutog prošlog meseca sa Rusijom i Iranom u Astani koji je postignut u cilju smanjenja nasilja između sirijske vlade i pobunjenika.

Kako je turska vojska saopštila, njene snage u Siriji delovale su u skladu sa pravilima dogovorenog sporazuma sa Rusijom i Iranom.

Ipak, prema rečima zvaničnika Mustafe Sejarija iz redova pobunjeničke Slobodne sirijske armije (FSA), to raspoređivanje takođe ima za cilj i obuzdavanje kurdskih jedinica narodne odbrane (milicije sirijskih Kurda - YPG) koja kontroliše susedni region Afrin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: