Tramp sa golf terena kritikuje vlast u Portoriku

Predsednik SAD Donald Tramp napao je vlasti Portorika ocenivši da su "nesposobne da svoje zaposlene uposle da pomažu".

Izvor: B92

Subota, 30.09.2017.

18:28

Tramp sa golf terena kritikuje vlast u Portoriku
Foto: Tanjug, AP

Tako je glasio njegov odgovor na kritike o sporosti federalne pomoći toj teritoriji posle prolaska uragana Marija.

"Oni žele da se sve uradi za njih, iako to treba da bude napor čitave zajednice. U ovom trenutku 10.000 federalnih službenika na ostrvu fantastično radi", naveo je Tramp na Tviteru. On se trenutno nalazi na svojim golf terenima u Nju Džersiju.

Tramp je upravu gradonačelnika San Huana i drugih na Portoriku nazvao "osrednjom".

Gradonačelnica San Huana Karmen Julin Krus je pozvala na zajednički fokus na pomaganje narodu Portorika, piše Asošiejted pres.

"Cilj je jedan - spasavanje života. Ovo je vreme da pokažemo od čega smo. Ništa nam ne sme skretati pažnju", navela je ona na Tviteru.

Uragan Marija je prouzrokovao ogromnu štetu na infrastrukturi, pa Portoriko ima manjak vode za piće, i probleme u snabdevanju strujom i gorivom i sa telekomunikacijama.

Predsednika kritičari optužuju da zanemaruje Portoriko jer pomoć na tu teritoriju stiže mnogo sporije nego u Teksas i na Floridu, koji su nešto ranije bili pogođeni uraganima.

Tramp će u utorak posetiti Portoriko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: