Šulc: Bićemo snažna opozicija Angeli Merkel

Lider nemačkih socijaldemokrata Martin Šulc obećao da će biti snaža opozicija posle izbora na kojima je njegova partija izgubila od Angele Merkel.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.09.2017.

12:32

Šulc: Bićemo snažna opozicija Angeli Merkel
Tanjug-AP

Šulc je odmah po objavljivanju rezultata izbora, na kojima je Socijaldemokratska partija imala najlošiji rezultat od Drugog svetskog rata osvojivši 20,5 odsto glasova, rekao da će napustiti "veliku koaliciju" sa Hrišćansko-demokratskom unijom Angele Merkel.

Neuspeh SPD na izborima, rekao je Šulc, poziva ih da "budu snažna opozicija u zemlji".

"U demokratiji, opozicija možda čak ima više odlučujuću snagu nego vlada. Opozicija je ta koja pokazuje vladi šta radi loše", rekao je Šulc pristalicama u sedištu partije u Berlinu.

Šulc je rekao da je SPD "partija koja prihvata poraze, suočava se s njima i preokreće ih da postanu najjača sila u toj zemlji u budućnosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: