MKD i BIH: Uskoro prelazak granica samo s ličnom kartom

Ministar bezbednosti BiH i ministar policije Makedonije najavili u Sarajevu da će građani dve zemlje uskoro moći prelaziti njihove granice samo s ličnom kartom.

Izvor: B92

Petak, 22.09.2017.

17:35

MKD i BIH: Uskoro prelazak granica samo s ličnom kartom
Foto: Thinkstock

Dragan Mektić i Oliver Spasovski su rekli da će u skorije vreme biti potpisan sporazum BiH i Makedonije koji će omogućiti takav režim prelaska granica građanima ove dve zemlje.

Mektić je rekao da je BiH opredeljena za što bolju saradnju BiH i Makedonije, posebno u oblasti bezbednosti, jer obe zemlje imaju bezbednosne izazove.

"Mi smo deo zajedničkih regionalnih projekata, a sa Makedonijom imamo saradnju u bezbednosnom sektoru. Danas smo razgovarali i o saradnji policijskih eksperata u konkretnom rešavanju problema", rekao je on na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, BiH i Makedonija se nalaze na balkanskoj migrantskoj ruti i suočavaju se sa istim problemima.

Ministar bezbednosti BiH dodao je da je razgovarano i o razmeni policijskih službenika, o potpisivanju sporazuma o zaštiti svjedoka, kao i sporazuma o zaštiti tajnih podataka.

Spasovski je istakao dobru saradnju sa BiH, navodeći da je bezbednost najvažniji segment svakog društva, zbog čega je bitna saradnja država na tom planu.

On je kazao da su BiH i Makedonija nedavno potpisale sporazum o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: