"CG je još jednom odigrala Mojkovačku bitku za Srbiju"

Ulaskom u NATO alijansu Crna Gora je još jednom odigrala Mojkovačku bitku za Srbiju i prokrčila joj put, ocenio je političar i književnik Vuk Drašković.

Izvor: B92, RTCG

Petak, 22.09.2017.

21:46

Foto: Tanjug, arhiva

On je ocenio da je Crna Gora izvidnica i prethodnica Srbiji i istakao da će za njega te dve države, kako je i ranijih godina govorio, uvek biti zajedno, prenosi RTCG.

"Evo sada nismo zajedno, ali za mene jesmo, kao da smo zajedno“, rekao je Drašković gostujući na književnoj tribini Kultopis u Nikšiću koja se održava u okviru Programa podrške razvoju kulture pod pokroviteljstvom Vlade i Opštine.

Upitan gde vidi budućnost zemalja bivše Jugoslavije, Drašković je rekao da bi, kada bi to moglo, tražio u prošlosti, bez izuzetka.

"Mislim da jedini razuman put posle svih jada koji smo sebi napravili je ta Evropa, NATO i Zapad. NATO je politička i vojna organizacija, ali i izbor puta, a Evropska unija putovanje. Ako ne izabereš put, i uđeš u pogrešan voz, onda je svaka usputna stanica pogrešna“, rekao je Drašković.

On je kazao da se zbog toga raduje što je Crna Gora odabrala taj put i da veruje, nada se i bori da će Srbija za Crnom Gorom. „ A za kime će drugo, ako ne za Crnom Gorom“, zapitao je Drašković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: