Vulin: Srbija hoće saradnju s NATO, ali neće članstvo

Srbija hoće saradnju s NATO paktom, ali treba svima staviti do znanja da nećemo da budemo članica ni tog, niti bilo kog vojnog saveza, izjavio Aleksandar Vulin.

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2017.

11:29

Vulin: Srbija hoće saradnju s NATO, ali neće članstvo
Tanjug, Sava Radovanoviæ

Govoreći o svojoj, za petak zakazanoj poseti sedištu NATO u Briselu, ministar odbrane Srbije je za televiziju Pink rekao kako je Partnerstvo za mir optimalni nivo saradnje sa Alijansom, te da će Srbija sarađivati sa tim vojnim savezom, ali da niko ne treba da očekuje da će postati njena članica.

"Nastavićemo da vežbamo zajedno, da se obučavamo, da učimo od njih, a stavićemo im do znanja da ne očekuju da budemo deo NATO pakta, kao nijednog drugog vojnog saveza", istakao je Vulin.

Nakon posete Briselu, ministar odbrane ide u Moskvu, u posetu takozvanom ruskom vojnom bloku. "To je nastavak naših dobrih odosa sa njima, nismo ni njihova članica niti nameravamo da budemo", rekao je on.

Srbija tu ima posmatračkni status što je najviši mogući status osim ukoliko niste članica, naveo je on i dodao da će Srbija nastaviti da vodi računa o vojnoj neutralnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: