Šaber:Francuska podržava formiranje vojske na KiM

Ambasador Francuske u Prištini Didijer Šaber izjavio je da njegova zemlja podržava formiranje kosovskih oružanih snaga.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.09.2017.

14:20

Šaber:Francuska podržava formiranje vojske na KiM
Getty images

On međutim smatra da se proces te transformacije pokrene na vreme, da bude, kako je rekao, zaista multietnička i priznata od svih segmenata kosovskog društva.

"Francuska podržava Kosovo da ima oružanu snagu ali insistira da se proces stvaranja vojne snage pokrene na vreme, imajući u vidu osetljivost svih Kosovara, tako da ta sila bude zaista multietnička i priznata od svih delova društva", rekao je Šaber u intervjuu za Zeri, prenosi portal rtklive.com.

Šaber je rekao i da odluka o tome treba da bude koordinisana sa NATO-om i saveznicima Kosova, u potpunosti "posvećenih bezbednosti i stabilnosti zemlje" i koji bi mogli da podrže i prate transformaciju BSK-a.

"To naravno treba raditi poštujući zakonske okvire Kosova i u tom smislu ustav zemlje određuje šta je u rukama zakona i gde su potrebne ustavne promene", rekao je Šaber.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: