Nakon "e- uprave" sprema se "em" uprava

Ministar državne u prave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio da je 93 odsto opštinskih uprava prebacilo matične knjige u elektronski format.

Izvor: B92

Petak, 08.09.2017.

10:40

Nakon
Foto: Tanjug, Zoran Žestiæ

Ministar Ružić je na drugom danu regionalne konferencije o trendovima u telekomunikacijama i medijima "Digital 2017", rekao da je država od 1. juna ove godine zahvaljujući e-ZUP sistemu uštedela 15.000 dokumenata.

"Centralni registar je revolucionarna stvar koje se već sprovodi u delo, a 93 odsto opštinskih uprava je obavilo posao", istakao je Ružić.

On je napomenuo da uvođenjem dokumenata u Centralni registar, građani izbegavaju čekanje u redovima i šaleterima ali se i manje troši novac i vreme. "To je pokazatelj koliko je važno da se krene u reforme, jer, nema nazad", istakao je Ružić.

Ministar je najavio da će se uskoro na javnoj raspravi naći i Zakon o elektronskoj upravi. "Na takvim zakonima počiva profesionalna optimizovana javna uprava u kojoj se vrednuje rad i vlada red i koji je servis građanima i privredi", rekao je Ružić.

Takođe, ministar je naveo da se radi na "em" upravi. "'Em' uprava se takođe radi, i ono što je premijerka navela u svom ekspozeu je da pečate pošaljemo u istoriju"', kazao je Ružić.

On je dodao da će se zakonom o e-upravi sistematičnije urediti oblast državne uprave te otvoriti mogućnost da Srbija zaista udje u korak sa svetom i vremenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: