Gabrijel: Pretnje mojoj supruzi povezane sa Erdoganom

Supruga nemačkog ministra spoljnih poslova Zigmara Gabrijela primila je telefonske pretnje.

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2017.

15:54

Gabrijel: Pretnje mojoj supruzi povezane sa Erdoganom
Foto: Gettyimages

Gabrijel pretpostavlja da su te pretnje povezane s njegovim sukobom s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, javljaju nemački mediji.

"Ponašanje Erdogana očito neke motiviše i tera ih na pokušaj zastrašivanja moje supruge. To je porazna spoznaja", rekao je Gabrijel na jednom predizbornom nastupu, prenosi Hina pozivajući se na javni servis Sarlendišer Rundfunk.

Prema pisanju nemačkih medija, na telefonskoj sekretarici zubarske ordinacije Gabrijelove supruge Anke u noći između nedelje i ponedeljka ostavljena je preteća poruka.

Policija je danas saopštila da sadržaj poruke "nakon prve procene" ne ispunjava uslove kaznenog dela, te da neće uticati na promene u zaštiti ministra spoljnih poslova i njegove porodice koji su ionako na snazi.

Policija je, takođe, saopštila kako je osoba koja je uputila poziv "poznata vlastima" bez navođenja detalja.

Nemačko-turski odnosi dodatno su zaoštreni nakon što je Erdogan pozvao Turke u Nemačkoj da bojkotuju stranke vladajuće koalicije na izborima u septembru.

Erdogan je u petak pozvao Turke koji žive u Nemačkoj da ne daju svoje glasove Hrišćansko-demokratskoj uniji kancelarke Angele Merkel, a ni Gabrijelovoj Socijaldemokratskoj partiji, kao ni partiji Zelenih, nakon čega ga je Gabrijel optužio da je Tursku pretvorio u "nedemokratsku državu".

Turski predsednik je nedavno poručio Nemačkoj da "gleda svoje posla", a Gabrijelu da "treba da zna gde mu je mesto" zapitavši ga "ko je on da se njemu tako obraća".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: