Sirija: Opkoljena poslednja divizija terorista u Hami

Sirijska vojska opkolila je krupnu diviziju terorista Islamske države u blizini grada Akrebat u provinciji Hama, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Izvor: B92

Petak, 18.08.2017.

09:12

Sirija: Opkoljena poslednja divizija terorista u Hami
Foto: GettyImages

Kako se navodim, time je sirijska vojska onemogućila dopremanje municije i naoružanja teroristima

Pripadnici sirijske vojske su uz pomoć ruske avijacije uspostavili potpunu kontrolu nad visoravnima u okolini grada, samim tim put snabdevanja je pod konstantnom vatrom vladinih snaga, prenosi “Sputnjik”.

Istovremeno, teroristi pokušavaju da pobegnu iz Akrabata autobusima i oklopnim vozilima u pravcu Dejr el Zora, koje predstavlja poslednje uporište terorista nakon pada iračkog Mosula, navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, Ministarstvo napominje da ruska avijacija sprovodi konstantne izvišđačke letove kako bi utvrdila puteve evakuacije terorista kako bi saznala tačnu lokaciju premeštanja vojne tehnike terorista i njihovih oklopnih vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: