"Topla kupka": U Jadranskom moru i do 30 stepeni

Aktuelni toplotni talas proteklih dana dodatno je zagrejao površinsku temperaturu Jadranskog mora koja mestimično dostiže i 30 stepeni Celzijusa.

Izvor: B92

Subota, 05.08.2017.

16:58

Ilustracija: Thinkstock

Najtoplije je, sa temperaturama od 29 do 30 stepeni duž najsevernijih obala Italije (Friuli, Veneto) i severozapadne Istre.

I središnji deo Jadrana, naročito kod obale Barija, takođe je izuzetno topao, s temperaturama od 29 do 30 stepeni.

U nekim zaklonjenim lagunama (Grado, Venecija) površinska temperatura mora prelazi 30 stepeni, javlja Crometeo, prenosi Indeks.hr.

Temperatura većeg dela Jadranskog mora je dostigla 28 stepeni ili i više. Na većem delu Jadrana te su vrednosti i oko tri stepena više od proseka za ovo doba godine.

Prema podacima hrvatskog DHMZ od petka, temperatura mora na nekoliko lokacija na hrvatskoj strani Jadrana (Crikvenica, Dubrovnik, Krk, Mali Lošinj, Pula, Rab) dostigla je 28 stepeni.

U Tršćanskom zalivu temperatura mora na dva metra dubine u petak je dostla i 29,5 stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: