Vulin: Nijedan lovac iz okoline ne bi mogao da nas ugrozi

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocenio je u Novom Sadu da ni jedan avion ili helikopter iz susedstva ne bi mogao da ugrozi vazdušni prostor Srbije.

Izvor: B92

Subota, 05.08.2017.

14:36

Vulin: Nijedan lovac iz okoline ne bi mogao da nas ugrozi
Tanjug

On je prethodno prisustvovao nenajavljenoj proveri borbene spremnosti sistema za protivvazduhoplovna dejstva Vojske Srbije, u kasarni "Jugovićevo" u Novom Sadu.

Reč je o nenajavljenom obilasku i proveri jedne od baterija 240. samohodnog raketnog diviziona Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Posle provere, Vulin je istakao da, u okviru redovnih aktivnosti, Vojska Srbije svakodnevno, 24 časa, 365 dana u godini obezbeđuje naš vazdušni prostor, navodi se u saopštenju.

"Nijedan neprijavljeni prelet, nijedan avion, nijedan helikopter, ništa što bi ugrozilo naš vazdušni prostor, danas nije uočeno, a i da jeste uočeno, bilo bi locirano i oboreno. Ni jedan lovac, ni jedan helikopter iz susedstva ne bi mogao da ugrozi naš prostor", rekao je on.

Vulin je izrazio zadovljstvo ostanem u toj jedinici dodavši da je tehnika u potpunosti ispravna a da su ljudi spremni.

"Od maksimalnih 15 minuta, danas su poseli položaj i bili spremni za dejstvo za devet minuta. Veoma sam zadovoljan, ali svakako moramo da radimo na poboljšanju njihovih uslova", rekao je on.

Vulin je obišao jutros i uverio se u spremnost snaga i na aerodromu "Batajnica" kraj Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: