Dodik: Oluja - plan NDH da Srbe pobije, protera, prekrsti

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da je akcija “Oluja“ bila završni čin nečega što je davno planirano i što je postala zvanična politika NDH.

Izvor: B92

Petak, 04.08.2017.

21:41

Dodik: Oluja - plan NDH da Srbe pobije, protera, prekrsti
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Kako je rekao, to je bio plan NDH da Srbe pobije, protera i prekrsti.

Dodik je na obeležavanju 22. godišnjice stradanja Srba u toj akciji hrvatske vojske u Novom Sadu kazao da su Srbi napustili svoja ognjišta, jer je "pretio kompletan pomor".

Pretilo je da nas pobiju sve do zadnjeg uz asistenciju medjunarodne zajednice koja je godinama osmišljavala i realizovala projekte širom Jugoslavije, koji su mogli da se okrakterišu kao antisrspki", rekao je Dodik.

On je poručio da se moramo okrenuti životu i da verujemo u Srbiju i RS.

“Verujem da ćemo biti jedno. U teritorijalnom i državnom smislu“, rekao je Dodik.

On je porucio narodu da daju snagu predsedniku Vučiću, Vladi Srbije i RS da se izbore i da nastave da se bore da ne bismo nestali.

On je na manifestaciji u Novom Sadu istakao da je Srbija htela mir, a da je pod patronatom tadašnje medjunarodne zajednice, koja se, kako kaže, ni danas nije promenila, dobila etničko čišćenje.

“Srbi su ostali okupljeni, ostali smo jaki, danas su Srbija i RS najstabilnije u regionu. Naše institucije funkcionisu, nase vlade i parlamenti nisu ugroženi“, rekao je Dodik i dodao da Srbija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem dobija novu snagu.

Obraćajući se Vučiću, on je rekao da nije zaboravio njegovo obećanje da nikada neće dozvoliti da neko od Srba u regionu bude “počišćen“ i da će Srbija stati iza svog naroda.

Srbiji kaže, želi sve najoblje, ali i drugima, dodavši da pruža ruku pomirenja i prihvata ih, ali naglašava da u tome ne treba biti ni naivan.

“Pokazite jedno mesto gde su Srbi masovno pobili Hrvate, zasto niste dozvolili da se u Glini obeleži stradaje Srba, a opet RS i Srbija daju sva prava nacionalnoj zajednici Hrvata“, rekao je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: