Ide vikend, a i nova tura turista - moguće gužve

Očekuje se nov priliv turista zbog čega će zadržavanja na graničnim prelazima biti zadržavanja, saopštio je AMSS.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.07.2017.

07:15

Ide vikend, a i nova tura turista - moguće gužve
Ilustracija, Foto: B92

Najopterećeniji je koridor 10 u smeru ka Bugarskoj i Makedoniji, kao i autoput E-70 iz pravca Hrvatske i E-75 pravca Mađarske, pa su zbog većeg priliva vozila moguća i nešto duža zadržavanja na pojedinim naplatnim rampama i graničnim prelazima, saopštio je danas AMSS.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS vreme zadržavanja na GP je promeljivo, a trenutna je pojačan saobraćaj na ulazu u Srbiju iz pravca Hrvatske na GP Batrovci a zadržavanja na našem prelazu za putnička vozila su oko 30 minuta, na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja.

U saopštenju se navodi i da se ponovo očekuje period pojačanog saobraćaja što je i karakteristično u letnjoj turističkoj sezoni. Srazmerno većem broju vozila i pojačanom saobraćaju koji je karakterističan u letnjoj turističkoj sezoni, povećava se i broj saobraćajnih nezgoda, a iz AMSS upozoravaju vozače da su najčešći uzroci neprilagođena brzina, umor za volanom, vožnja pod dejstvom alkohola i nepoštovanje saobraćajnih propisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: