Trampu junioru Kremlj obećao štetne informacije o Hilari?

Najstariji sin predsednika SAD Donald Tramp junior izjavio je da se sastao sa jednim advokatom povezanim sa Kremljom nakon što je njegov otac kandidovan.

Izvor: B92, Beta/AP

Ponedeljak, 10.07.2017.

19:36

Trampu junioru Kremlj obećao štetne informacije o Hilari?
Foto: Gettyimages

Dodao je da se nadao da će dobiti informacije koje bi pomogle u kampanji.

List Njujork tajms navodi, pozivajući se na savetnike Bele kuće, da je Tramp junior pristao na sastanak nakon što mu je obećano da će dobiti informacije koje su štetne po Trampovu tadašnju rivalku, kandidatkinju demokrata Hilari Klinton.

Tramp junior je na Tviteru kasnije napisao uz sarkazam da je “očigledno da je on prva osoba u kampanji koja je ikada otišla na sastanak kako bi saznala informacije o svom protivniku“.

U "Trampovoj kuli" u Njujorku juna prošle godine sastali su se advokat Natalia Veselnitska, Tramp mlađi, Trampov zet Džerad Kušner i bivši šef kampanje Donalda Trampa, Pol Manafort.

Američki zvaničnici su nedavno saznali za taj sastanak, što su u subotu potvrdili predstavnici sina predsednika SAD i njegovog zeta u zasebnim izveštajima "Njujork tajmsa".

Tramp mlađi međutim nije potvrdio da li bi informacija koja mu je obećana bila štetna po Hilari Klinton.

On je rekao da je Natalija Veselnitska na sastanku tvrdila da ima informaciju da "pojedinci povezani sa Rusijom finansiraju Demokratski nacionalni komitet" i podržavaju Hilari Klinton.

"Nikakvi detalji o podržavanju nisu dati niti ponuđeni. Vrlo brzo je postalo jasno da ona nema značajne informacije", rekao je najstariji sin američkog predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: