Hamburg u haosu: "Rat je loš, al kapitalizam ubija" VIDEO

Aktivisti u crnom divljali su celu noć u Hamburgu zbog održavanja samita G20 u tom gradu. Palili su automobile i pljačkali prodavnice.

Izvor: B92, index.hr

Subota, 08.07.2017.

17:19

Hamburg u haosu:
Foto: Gettyimages

"Ovde sam jer smatram kako je G20 osnovni razlog zašto nam loše ide u svetu. Rat može biti loš, ali kapitalizam ubija", rekao je za CNN jedan od demonstranata.

Na društvenim mrežama pojavio se niz snimaka na kojima se vidi kako demonstrati lome izloge i pljačkaju prodavnice. Zapaljeni su automobili, gorele su i kante za smeće, a očevici javljaju da u gradu vlada krš i lom. Do sada je u sukobima povređeno 213 policajaca, a uhapšena su 203 demonstranta.

Vatrogasci su intervenisali više od 200 puta u 24 sata, a pune ruke posla imale su i službe spašavanja koje su intervenisale 126 puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: