Krivokapić: Vreme "Laki Lučiano" režima je prošlost

Verujem da je vreme "Laki Lučiano režima" u regionu iza nas, i da slede temeljne političke promene, izjavio je lider SDP-a Ranko Krivokapić

Izvor: B92

Sreda, 28.06.2017.

09:39

Krivokapić: Vreme
Thinkstock

Krivokapić je podsetio da je Laki Lučiano ličnost iz sveta organizovanog kriminala, a tokom Drugog svetskog rata pomagao je da se pripadnici Vojske SAD bezbednije iskrcaju na Siciliju.

"Režimi koji su, takođe, pomagali u ne tako davnoj prošlosti ovde na Balkanu, polako postaju prošlost. Dolazi vreme krupnih promena. Samo jedan put je jasan i siguran, a to je put demokratije. Ali kada predugo vlada jedan čovek ili jedna partija, onda njihove greške postaju greške države", ocenio je Krivokapić, ac piše podgorički "Dan".

On je pojasnio da je Titova Crna Gora, koja je trajala 35 godina, krenula bez metra asfalta, ali je ostavila znatno bogatstvo institucija, univerziteta i u privrednoj sferi.
"A DPS-ova Crna Gora, koja traje gotovo 30 godina, kao glavno obeležje ima ekonomsku poharu i rasprodaju resursa", naveo je Krivokapić, prenela je RTCG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: