Argentina: Dvodnevna žalost zbog teške nesreće

Predsednik Argentine proglasio dvodnevnu žalost zbog nesreće u kojoj je poginulo 15 osoba kada se se autobus prevrnuo na putu.

Izvor: B92

Utorak, 27.06.2017.

07:57

Argentina: Dvodnevna žalost zbog teške nesreće

U autobusu su se nalazili učenici, njihovi roditelji i nastavnici.

U toj nesreći, koja se dogodila u nedelju, povređena je 21 osoba.

Zvaničnik provincije Mendoza, gde se dogodila nesreća, Klaudija Nahul je izjavila da su među poginulima devet adolescenata i vozač. Među povređenima je i četvoro maloletnika.

Učenici, njihovi roditelji i nastavnici su se vraćali sa takmičenja u plesu. Preživeli su lokalnim medijima rekli da se autobus, u kom je bilo 50 putnika, kretao neprilagođenom brzinom.

Na krivudavom putu je navodno "zakačio" deo brda zbog čega se prevrnuo.

"Potresen sam ovom tragičnom nesrećom", objavio je predsednik Makri na Tviteru, prenela je agencija AP.

U danima žalosti, u utorak i sredu, zastave će biti spuštene na pola koplja.

Nacionalna komisija za saobraćajne propise je saopštila da je autobus povučen iz saobraćaja u decembru prošle godine i da nije imao dozvolu za putovanja.
Istražni tužilac Florensija de Dijego je rekla da zasad nije poznato zašto je vozač izgubio kontrolu nad vozilom. Ona je navela da su uslovi za vožnju bili dobri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: