Desničari ukorili desničara zbog "Nemačka Nemcima"

Nemačka "Alternativa za Nemačku" ukorila je člana stranke Andrea Pogenburga zbog upotrebe neonacističkih slogana u komunikaciji sa članovima partije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.06.2017.

22:44

Desničari ukorili desničara zbog
Getty Images

AfD smatra da je Pogenburg, koji je lider AfD-a u saveznoj državi Saksonija-Anhalt, ukrozio ugled stranke uoči izbora u septembru.

Pogenburg je u komunikaciji sa članovima AfD upotrebio frazu "Nemačka Nemcima", koju često koristi nacionalistička desničarska Nacional-demokratska partija Nemačke (NPD) .

On je potvrdio da je upotrebio taj slogan, prenosi Rojters.

"Zašto bi to vršilo pritisak na mene? Naravno da Nemačka pripada Nemcima i tako bi trebalo da ostane", napisao je on prošle nedelje na svom nalogu na Tviteru.

Prema rečima portparola AfD, u upozorenju Pogenburgu odbor stranke je naveo da su njegovi komentari "teško oštetili ugled partije u godini izbora".

Odbor se pozvao i na Pogenbergove komentare u grupi na "Vacapu" o proširenju granica Nemačke koji, kako je naveo, daju utisak o "guranju stranke ka desničarskom radikalizmu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: