Kostreš traži reaktiviranje reforme političkog sistema

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš zatražio od državnog vrha da reaktivira rad Akcionog tima Skupštine Srbije za reformu političkog sistema.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.06.2017.

11:45

Kostreš traži reaktiviranje reforme političkog sistema

"To je ujedno i pravi način za početak unutrašnjeg dijaloga koji je predsednik Srbije najavio o Ustavu, Kosovu i Metohiji, odnosima u regionu i drugim pitanjima", naveo je Kostreš u pisanoj izjavi.

Kostreš je ocenio da budući Ustav treba da bude u skladu sa evropskim standardima, realan i da odražava stanje na terenu.

"Otvorena i iskrena debata, bez podela na patriote i izdajnike, koju bi pratila izmena niza zakona, preduslov je kvalitetne izmene lošeg Ustava, koji guši i centralizuje Srbiju. Parlament je bio i ostao jedino i najbolje mesto za takav razgovor i reformu političkog sistema", dodao je Kostreš.

Akcioni tim za reformu političkog sistema 2015. godine održao je nekoliko sednica, ali nije bilo zvaničnih zaključaka niti predloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: