Srušila se kabina sa žičare, sedam žrtava

Najmanje četvoro turista i troje lokalnih meštana poginuli su u indijskom delu Kašmira kada se njihova kabina na žičari otkačila i pala s visine od 30 metara.

Izvor: B92

Nedelja, 25.06.2017.

22:01

Srušila se kabina sa žičare, sedam žrtava

U nesreći u odmaralištu Gulmarg povređene su još četiri osobe, a jedna od njih je u kritičnom stanju, rekao je visoki policijski zvaničnik Imitjaz Husein.

Prema njegovim rečima, među poginulima su bračni par iz Nju Delhija i njihovo dvoje dece i troje lokalnih meštana, uključujući i dva turistička vodiča.

Vlasti su pokrenule operaciju spasavanja najmanje 100 ljudi koji su ostali blokirani na žičari, a spasioci u okolnim šumama tragaju za turistima koji su možda ispali iz žičare.

Žičare su turistička atrakcija na planinama Pir Pandžal, na zapadu Himalaja. Gulmarg je popularno skijalište za indijske i strane turiste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: