Sprečen teroristički napad u Meki, meta Sveta džamija

Teroristički napad na Svetu džamiju u Meki sprečile su bezbednosne snage, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Saudijke Arabije.

Izvor: B92

Petak, 23.06.2017.

23:12

Sprečen teroristički napad u Meki, meta Sveta džamija
Foto: GettyImages

Kako navode, napad su planirale tri terorističke grupe – dve iz Meke i jedna iz Džede.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova naveo je da su bezbednosne snage delovale protiv terorista i Asila i Ajad al Masafi delovima Meke.

U Ajad susedstvu bombaš samoubica se krio u jednoj od kuća, odbio je da se preda i otvorio je vatru na policiju, a potom se razneo.

Ranjeno je šest civila, a lakše je povređeno i pet pripadnika bezbednosnih snaga, naveo je portparol i dodao da je uhapšeno pet ljudi. Među njima je i jedna žena.

Na društvenim mrežama objavljena je fotografija sa lica mesta.

Sveta džamija, poznata i kao Mekanska džamija nalazi se u Meki u Saudijskoj Arabiji i najveća je na svetu. Okružuje jedno od najsvetijih islamskih mesta Kabu prema kojem se muslimani iz čitavog sveta okreću tokom molitve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: