Beč: Preglasni kancelar smetao komšijama pa zvali policiju

Žurka u jednom bečkom restoranu, na kojoj je bio vrh austrijske politike, zasmetala je stanarima okolnih zgrada.

Izvor: B92

Petak, 23.06.2017.

09:03

Beč: Preglasni kancelar smetao komšijama pa zvali policiju
Kristijan Kern, Tanjug, arhiva

Jedna Bečlijka posebno je bila revoltirana pa zbog preglasnog govora austrijskog kancelara Kristijana Kerna pa je osula verbalnu paljbu na okupljene.

Žurka je održana u jednom restoranu u 16. bečkom okrugu, a na njoj su bili predsednik Austrije Aleksander van der Belen i kancelar Kern, a razlog za okupljanje bio je oproštaj od dopisnice Zidojče cajtunga Katrin Kalvajt.

Tokom večeri se smejalo, pilo, jelo, ali su održani i govori. Među govornicima bio je i kancelar Kern, koji je govorio kasno uveče, što je izazvalo ljutnju komšinice restorana. "Znate li koliko je sati", vikala je žena kroz prozor.

Na odgovor okupljenih da trenutno govori kanelar Kern ona je reagovala na tipično bečki način "baš me briga".

Ovaj primer pokazuje da je Bečlijama mnogo važniji večernji mir od bilo kakvih govora kancelara, pošto su zvali i policiju, koja, međutim, nije ustanovila nikakvo kršenje večernjeg mira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: