Srceparajuće poruke žrtava požara: "Neću uspeti..."

Dan posle stravičnog požara u Londonu u svetskim medijima su se pojavile srceparajuće poruke ljudi koji su bili zarobljeni unutar zgrade u plamenu.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.06.2017.

17:20

Srceparajuće poruke žrtava požara:
Getty Images

Dok su jedni molili za pomoć svoje najbliže, drugi kao da su se pomirili sa sudbinom, tražili molitve i opraštali se od porodica.

Kadija Saje (24) koja se nalazila na 20. spratu zgrade, zajedno sa 54-godišnjom majkom Meri Mendi je putem Fejsbuka poslala poruku “Molim vas, molite se za mene“, u momentima kada je dim ulazio u njen stan.

“Bila je na Fejsbuku tri sata posle početka požara. Napisala je da ne može da izađe iz stana i da je dim veoma gust. Napisala je da se molimo za nju, da je požar svuda okolo i da ne može da napusti stan. U jednom trenutku je pokušala da izađe napolje, ali je to bilo nemoguće. Napisala je da oseća da će se onesvestiti“, naveo je jedan njen prijatelj.

Tela majke i ćerke još nisu pronađena.

Nura Džemal i njen suprug Hašim Kadir su bili među porodicama koje su bile zaglavljene na 24-spratnici.

“Nisu mogli da uđu u liftove, a stepenište je bilo puno dima i rekli su da nije bezbedno da krenu tuda. Spasioci su im rekli da ostanu unutra i da stave ćebe na dno ulaznih vrata kako bi sprečili ulazak dima. Poslala mi je oproštajnu poruku, rekla je da neće uspeti i da joj oprostim“, naveo je prijatelj Nure.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: