Iran tvrdi: Imamo dokaze da SAD pomažu ISIS

Zamenik načelnika štabova iranske vojske Mustafa Izadi izjavio je da Iran poseduje dokaze da SAD direktno pružaju podršku teroristima Islamske države.

Izvor: B92, Sputnjik

Ponedeljak, 12.06.2017.

08:23

Iran tvrdi: Imamo dokaze da SAD pomažu ISIS
Getty images

"Kako je ranije izjavio vrhovni lider islamske revolucije ajatolah Homnej, mi posedujemo dokumenta i informacije koji pokazuju direktnu podršku američkog imperijalizma ovom užasnom pokretu (ISIS) u regionu, što je razorilo muslimanske zemlje i donelo masakre i sukobe", saopštio je Izadi, a prenela je iranska agencija FARS.

Pre toga, predsednik parlamenta Irana Ali Laridžani, je u osudi prošlonedeljna dva teroristička napada u Teheranu, izjavio da Amerika stoji iza svih terorističkih napada kao i da su SAD i same "najveća teroristička grupa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: