Katarski emir odbio Trampa ali zato šalje nekog u Rusiju

Emir Katara šeik Tamim bin Hamad el Tani nema nameru da putuje u Vašington na poziv američkog predsednika Donalda Trampa, javio je Rojters.

Izvor: Beta, Sputnjik

Petak, 09.06.2017.

09:50

Katarski emir odbio Trampa ali zato šalje nekog u Rusiju
Tanjug-AP

"Emir nema nameru da napušta Katar, sve dok se država nalazi u blokadi", rekao je izvor Rojtersu, a prenosi Sputnjik.

Ranije je saopšteno da je Tramp u telefonskom razgovoru sa emirom Katara predložio njemu i državama koje su prekinule odnose sa njim pomoć u prevazilaženju krize.

Međutim, odbivši da poseti Vašington, Tani je poslao u Rusiju šefa diplomatije Katara Muhameda bin Abdela Rahmana bin Džasema el Tanija.

Ministar bi trebalo sutra da doputuje u Moskvu i razgovara sa svojim ruskim kolegom Sergejem Lavrovom.

U međuvremenu, grupa arapskih zemalja stavila je 12 organizacija i 59 pojedinaca na listu sankcija zbog navodne podrške terorizmu i povezanosti s naftom bogatim Katarom, koji je danas ove optužbe odbacio kao "neosnovane".

Odluka o sankcijama, saopštena rano jutros u Rijadu, dodatno izoluje Katar koji je optužen da podržava terorizam i veze sa Iranom, regionalnim rivalom Saudijske Arabije.

Spor sa Katarom vode Bahrein, Egipat, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati.

U zajedičkom saopštenju se navodi da su pojedinci i organizacija sa liste sankcija "u službi sumnjivog političkog programa Katara".

Katarska vlada je odbacila ove optužbe tvrdeći da je poslednje saopštenje "još jedna potvrda neosnovanih optužbi" četiri arapske zemlje koja su u ponedeljak prekinule diplomatske odnose sa Dohom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: