Tajland: Britanski novinar optužen zbog nošenja oružja

Tajlandske vlasti optužile su britanskog novinara Entonija Čenga za nedozvoljeno posedovanje oružja.

Izvor: B92

Utorak, 30.05.2017.

12:12

Tajland: Britanski novinar optužen zbog nošenja oružja

Čeng je uhapšen na aerodromu kada je prilikom kontrole utvrđeno da kod sebe ima jaknu sa pancirnim pločama, gas maske i standardnu novinarsku opremu.

Čeng je uhapšen u ponedeljak zajedno sa nemačkim novinarom Florijanom Vitulskim pre ukrcavanja na avion za Irak preko Turske odakle je trebalo da izveštava za engleski servis kineske televizije ČTV.

Prema tajlandskom zakonu o kontroli oružja, gas maske i pancirni prsluci smatraju se ratnim oružjem i za njihovo nošenje potrebna je dozvola, prenosi Rojters.

Čeng je imao tri gas maske i četiri ploče za pancirne prsluke, rekao je Somčart Manerat, policijski istražitelj.

Ako bude proglašen krivim mogao bi da bude osuđen na zatvorsku kaznu od pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: