Zaev: Izvinio sam se Vučiću

Mandatar i lider SDSM Zoran Zaev izjavio je u Briselu da se izvinio srpskom premijeru Aleksandru Vučiću.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.05.2017.

10:02

Zaev: Izvinio sam se Vučiću
Foto: Tanjug

"Žalim zbog nesmotrenosti nas, političara, što se dešava pre, za vreme ili posle izborne kampanje. To je bio trenutak moje nepažnje", rekao je Zaev i ponovio potrebu unapređenja saradnje Makedonije i Srbije.

Zaev je rekao da se tokom sinoćnjeg susreta rukovao sa srpskim premijerom, te da veruje da će Makedonija i Srbija, pored rada na jačanju evropske perspektive celog regiona, raditi i na unapređenju međusobne saradnje.

MIA je prenela da je Vučić rekao da je "Zaev bio korektan", da Srbija želi da ima dobre odnose sa Makedonijom.

"I imaćemo ih", poručio je Vučić.

Lider SDSM Zoran Zaev rekao je prošle nedelje da je neprijatno na koji način Srbija komentariše događanja u Makedoniji.

"(Premijer Srbije Aleksandar) Vučić govorio je o makedonskom scenariju, neprijatno je kako naši susedi govore o Makedoniji", rekao je Zaev u intervjuu za regionalnu TV N1, uz ocenu da je Makedonija imala demokratske parlamentarne izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: