NATO blokada ugrožava misiju KFOR

Austrijski poslanici u Evropskom parlamentu upozoravaju predsednika Turske Tajipa Redžepa Erdogana da blokada u NATO ugrožava misiju na Kosovu.

Izvor: B92

Utorak, 23.05.2017.

16:22

NATO blokada ugrožava misiju KFOR
Foto: GettyImages

Poslanik Narodne partije Austrije (OVP) Otmar Karas istakao je da isključenje Austrije iz programa NATO Partnerstvo za mir, koje podstiče Turska, ugrožava mirovne misije.

Karas je pozvao na trezvenost, a poslanik Socijaldemokratske partije (SPO) Ojgen Frojnd poručuje da NATO ne sme dozvoliti da ga ucenjuje Turska.

Samo u Kforu Austrija učestvuje sa oko 400 vojnika, podsetili su poslanici.

Austrija daje važan doprinos u mirovnim misijama NATO, pre svega na zapadnom Balkanu. NATO bi isključenjem Austrije pre svega izgubio ključnog partnera, jer 400 austrijskih vojnika podržava trupe Kfor“, rekao je Frojnd.

Blokadom, kojom Turska preti Austriji, Erdogan, kako smatra, ugrožava važno učešće austrijskih vojnika u jednom od najnestabilnijih regiona jugoistočne Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: