Zurof Trampu: Sa Saudijcima o sprečavanju novog 9/11

Donald Tramp bi sa svojim domaćinima u Saudijskoj Arabiji trebalo da razgovara o tome kako sprečiti da se ponovi napad poput onog od 11. septembra 2001. godine.

Izvor: B92

Nedelja, 21.05.2017.

13:21

Zurof Trampu: Sa Saudijcima o sprečavanju novog 9/11
Foto: Tanjug

Tako je Trampa posavetovao ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif.

"Tramp mora sa njima da razgovara o načinima da se spreči da teroristi i nevernici nastavljaju da potpiruju vatru u regionu i ponavljaju incidente poput onog od 11. septembra, koji su sproveli njihovi sponzori u zapadnim zemljama", naveo je Zarif u uvodniku arapskog medijskog sajta "Al Arabi Al-Džadid", čije je sedište u Londonu.

Tokom predizborne kampanje Tramp je nagovestio svojim pristalicama da Kraljevina Saudijska Arabija stoji iza napada na njujorške Kule bliznakinje, kada je poginulo skoro 3.000 ljudi.

"Saznaćete ko je zaista srušio Svetski trgovinski centar, jer postoje papiri koji su veoma poverljivi. Možda ćete saznati da su Saudijci, to je u redu, ali saznaćete", rekao je Tramp.

Međutim, od ulaska u Belu kuću, Tramp je prekinuo sa oštrim komentarima u javnosti i na svom nalogu na Tviteru o ključnom američkom savezniku i najvecgem izvozniku nafte na svetu.

Američki predsednik se nalazi u Saudijskoj Arabiji, na svom prvom putovanju u inostranstvu otkako je stupio na dužnost predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: