Stefanović Zaevu: Kad je Vučić imao nacionalistički potez?

Odnosi između Srbije i Makedonije nisu loši, ali je loš odnos Zorana Zaeva prema Srbiji i njenim građanima, izjavio je ministar Nebojša Stefanović.

Izvor: B92

Sreda, 17.05.2017.

15:08

Stefanović Zaevu: Kad je Vučić imao nacionalistički potez?
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

Komentarišući tvrdnje mandatara za sastav makedonske vlade Zorana Zaeva da odnosi između Beograda i Skoplja treba da budu bolji Stefanović je rekao da Srbija želi dobre odnose sa Makedonijom i nastaviće tako da se ponaša.

Prema njegovim rečima, i do sada su naši ekonomski odnosi bili na visokom nivou.

"Međutim, naši politički odnosi nisu dobri pre svega zbog toga što Makedonija svojim ponašanjem i konkretnim odlukama staje na stranu Albanaca protiv interesa Srba", rekao je Stefanović Tanjugu.

Stefanović je upitao i kada je to i gde bila ugrožena karijera premijera Aleksandra Vučića, kako tvrdi Zaev i kakav je to nacionalistički potez povuklo rukovodstvo naše zemlje, ili Vlada Srbije ili Aleksandar Vučić.

"Mi ćemo nastaviti da čekamo odgovor na ovo pitanje, a građani ove zemlje su bili svedoci da se Srbija nije mešala u unutrašnje stvari Makedonije i da je uvek samo pozivala na mir i stabilnost", rekao je Stefanović.

Ministar je naveo da takve uvrede na račun rukovodstva Srbije svakako nisu poruka prijateljstva i to ne bi trebalo da radi bilo ko, a kamoli Zoran Zaev, koji još zvanično nije ni izabran na neku značajnu javnu funkciju u Makedoniji.

Lider SDSM i parlamentarne većine u Sobranju Zoran Zaev rekao je da je neprijatno na koji način Srbija komentariše događanja u Makedoniji.

"(Premijer Srbije Aleksandar) Vučić govorio je o makedonskom scenariju, neprijatno je kako naši susedi govore o Makedoniji", rekao je Zaev u intervjuu za regionalnu TV N1, uz ocenu da je Makedonija imala demokratske parlamentarne izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: