Srbija nije ugrožena od sajber napada

Državna sekretarka u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila da Srbija nije trenutno ugrožena od sajber napada.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.05.2017.

08:30

Srbija nije ugrožena od sajber napada
Foto: Thinkstock

"Sistem Srbije u ovom trenutku nije ugrožen... Kada je u pitanju Republika Srbija trenutno opasnost ne postoji. Kada je u pitanju privreda, mi sa njima radimo, u Privrednoj komori Srbije smo imali obuke i razgovore i radimo na protokolu o bezbednosti", rekla je Matić za RTS, govoreći o globalnom sajber napadu koji se dogodio tokom vikenda u oko 150 zemalja

Ona je kazala da se napadi pre svega odnose na slabosti operativnog sistema Vindous, a da je najopasnije to što su na meti haker sistemi od velikog značaja, kao što su na meti napada u Velikoj Britaniji bile bolnice i zdravstveni kartoni pacijenata.

Upitana o tome da li u Srbiji ima prijava posledica video igrice "Plavi kit", koja navodno tera decu na samopovređivanje, Matić je kazala da kol-centru nije prijavljen nijedan takav slučaj usmeren protiv bezbednosti dece na internetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: