Oglasio se "omrznuti" Čavkov: Policija će braniti Ustav

Policijski službenici će pod zakletvom braniti Ustav Makedonije, štiti teritorijalni integritet i suverenitet zemlje.

Izvor: B92

Subota, 29.04.2017.

08:15

Oglasio se
Tanjug/AP

Oni će biti garant bezbednosti za građane i čuvaće javni red i mir, izjavio je direktor Biroa za javnu bezbednost Mitko Čavkov.

"Tokom četvrtka, nažalost, bili smo svedoci nemilih incidenata u Sobranju i javnost treba da zna šta je istina, policija nije imala nikakva saznanja, niti najavu o nasilnim incidentima, rekao je Čavkov, prenela je MIA.

Dan nakon upada građana, pripadnika inicijative "Za jedinstvenu Makedoniju" i nasilja u zgradi Sobranja, a nakon izbora Albanca Talata Džaferija za predsednika tog najvišeg zakonodavnog tela, u svim gradovima Makedonije situacija je mirna.

U Skoplju jake policijske snage, pod punom opremom za razbijanje demonstracija, štite zgradu Sobranja.

Šatori, koji su prošle noći postavljeni na travnjaku ispred Sobranja, se uklanjaju.

Građanska inicijativa "Za jedinstvenu Makedoniju" zakazala je za večeras u 19 satimiran protest ispred Kancelarije EU u Skoplju.

U pozivu objavljenom na njihovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, oni su pozvali na protest protv pokušaja, kako navode, ilegalnog izbora predsednika Sobranja i stava EU o pokušaju puča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: