Najveća vojna vežba S. Koreje: Zaustavićemo SAD VIDEO

Objavljeni su snimci najveće severnokorejske vojne vežbe u istoriji u sklopu proslave 85. godišnjice osnivanja državne vojske, prenosi Independent.

Izvor: B92, index.hr

Sreda, 26.04.2017.

14:35

Najveća vojna vežba S. Koreje: Zaustavićemo SAD  VIDEO
Foto: Tanjug/AP

Lider Severne Koreje Kim Džong Un nadzirao je demonstraciju u kojoj je učestvovalo između 300 i 400 tenkova u blizini istočne luke Vonsan.

Državni mediji su objavili da je vojska spremna "dan privede kraju istorijat američkog spletkarenja i ucena nuklearnim pretnjama".

"Moć Narodne armije nema granica. Poseduje najnoviju vojnu opremu, uključujući različito nuklearno oružje i balističke rakete", objavile su novine Rodong Sinmun.

Vežba je održana usred sve većih napetosti između Severne Koreje i SAD-a. Donald Tramp je nedavno od Kine zatražio da pokuša da "zauzda" svoje susede, a SAD održale vojnu vežbu s Južnom Korejom.

Voska SAD dovezla je u Južnu Koreju, gde treba da bude postavljen, sistem antiraketne odbrane THAAD, šest kamionskih prikolica radarske i druge opreme. Kina je je saopštila da je Vašingtonu i Seulu prenela ozbiljnu zabrinutost nakon što je vojska SAD počela da prebacuje delove sistema antiraketne odbrane THAAD radi raspoređivanja u Južnoj Koreji, zatraživši njegovo povlačenje.

Pročitajte još:

Rusija počela isporuku S-400 Kini

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: