BiH: Za ubistvo srpskog povratnika po 18 godina zatvora

Kantonalni sud u Tuzli osudio je Salbina Šiljegovića (34) i Enisa Korlatovića (30) na po 18 godina zatvora za ubistvo srpskog povratnika Uroša Stojanovića (87).

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.04.2017.

14:14

BiH: Za ubistvo srpskog povratnika po 18 godina zatvora
Foto: Thinkstock

Stojanović je ubijen u mestu Rosulje kod Lukavca.

Sud je Šiljegovića i Korlatovića osudio za dva krivična dela razbojništva u februaru i martu prošle godine, a u jednom od njih teško je povređen Stojanović, koji je kasnije preminuo od zadobijenih povreda.

Kantonalno tužilaštvo je optužilo Šiljegovića i Korlatovića da su 23. februara 2016. godine u mestu Rosulje kod Lukavca, kao saučesnici i zarad pribavljanja imovinske koristi, ušli u kuću u kojoj je Stojanović sam živeo, vezali mu ruke i noge, zapušili usta, a potom ga pretukli.

Oni su tada odneli Stojanovićev mobilni telefon i ukrali mu 1.200 konvertibilnih maraka i ostavili ga zavezanog u kući.

Stojanović je od posledica povreda preminuo 15. marta 2016. godine.

U drugoj tački optužnice, Šiljegoviću i Korlatoviću se stavljaju na teret još jedno razbojništvo i pljačka, u kojima su takođe povredili vlasnika kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: