Završen protest: "Dođite opet, zadržite pozitivan duh"

U Beogradu ispred Doma Narodne skupštine je oko 20 časova završen protest "Protiv diktature", a građani su pozvani da se i sutra u 18.00 ponovo okupe.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 16.04.2017.

18:59

Završen protest:
B92

Na protestu je bilo stotinak ljudi, a jedan od okupljenih pozvao je građane da opet dođu, da zadrže pozitivan duh i istakao da su večeras na protestu bili pravi borci za slobodu i pravdu i pošten svet.

"Nemojte dozvoliti da ovaj plamen utihne. Vidimo se sutra u šest", kazao je jedan od mladića.

Demonstranti su nosili transparente sa natpisima "Vaskrsni Srbijo", "Mućak" i "Protiv terora vlasti", duvali u pištaljke uzvikivali "Vučiću lopove", "Kupi nam diplome Nebojša", "Ostavke, ostavke", "Izlazite napolje".

Oni su nešto pre 19.00 časova pošli u protestnu šetnju, a maršuta je bila nešto kraća - od Doma Narodne skupštine preko Doma omladine, Trga Republike, Studentskog trga, Kalemegdana i zatim su se Ulicom kneza Mihaila vratili do Doma Narodne Skupštine.

Na skupu je bilo vidljivo prisustvo policije u civilu i saobraćajni policajci.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije su počeli 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora.

Građani traže smenjivanje "političke elite" na čelu s premijerom i pobednikom izbora Aleksandrom Vučićem, fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i razrešenje "svih korumpiranih funkcionera".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: