Vučić: Zašto da dovodim 50.000 ili 100.000 na protest?

Premijer i novoizabrani predsednik Aleksandar Vučić negirao je da je organizovao "opštenarodni protest protiv gubitnika na izborima" za četvrtak.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.04.2017.

14:57

Vučić: Zašto da dovodim 50.000 ili 100.000 na protest?
Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinoviæ

"To je veliki četvrtak, ne vidim potrebu da dovodim 50.000 ili 100.000 ljudi. Građani su se izjasnili na izborima", rekao je Vučić, na konferenciji za medije sa senatorom Džonom Mekejnom, na pitanje novinarke Studija B.

Vučić je odbio da odgovara na pitanje da li će protiv predsedničkog kandidata Saše Jankovića biti podneta krivična prijava zbog širenja lažnih tvrdnji o izborima.

Ne želim da odgovaram na to pitanje pred senatorom Mekejnom. Ne spadam u one koji bi da koriste priliku i kritikuju političke protivnike pred inostranim gostima“, objasnio je on.

"Protesti protiv diktature" održavaju se već nedelju dana u Beogradu i drugim gradovima Srbije zbog nezadovoljstva građana rezultatima predsedničkih izbora.

Šta se dešavalo u nedelju, sedmog dana protesta, možete pogledati - OVDE.

"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogradio se od uticaja političkih stranaka.

"Učesnici protesta koji su se do sada povezali iz Srbije i dijaspore istupaju sa saopštenjem i osnovnim zahtevima našeg protesta kako bi se otklonila negativna slika iskorišćavanja mladih za ciljeve političkih i drugih organizacija. Svako ima pravo da podrži ove proteste, ali se mi ograđujemo od uticaja političkih stranaka", navedeno je saopštenju koje je objavljeno i na stranici "Protest protiv diktature" na Fejsbuku.

Vučić je tokom konferencije za medije sa Mekejnom rekao da su razgovarali "u tri pravca":

"Prvo, to je održavanje mira i stabilnosti u regionu. Drugo, to su naši bilateralni odnosi. Treće je u učešće Srbije u globalnim tokovima i naši stavovi o važnim pitanjima u svetu."

Pročitajte još:

"Zabrinut sam zbog Rusije, dva svetska rata počela ovde"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: